zgradaZa samo tri noći, otkako je komunalna policija uvela 24-časovni rad, čak 20 građana pozvalo je da se žali na glasne komšije u stambenim zgradama. Komunalci su izdali dva prekršajna naloga za fizička lica, što znači kaznu od pet hiljada dinara. A zbog produžetka radnog vremena ugostiteljskih objekata izdata su još tri naloga koji će preduzetnike kazniti sa 10.000 dinara, a pravna lica sa 50.000 dinara. A kućni red, za one koji su zaboravili, znači da treba da vlada apsolutni mir od 22-6 sati ujutru a preko dana od 15-18 sati. To često nije tako.

Građani se, kažu u komunalnoj policiji, tek navikavaju na to da im komunalci mogu zakucati u gluvo doba noći.

komunalna policija (1)Ovo je period prilagođavanja. Imamo dogovor i sa policijom opšte nadležnosti da u slučaju potrebe zajednički nastupamo, kaže PR Komunalne policije Niš Milan Đorđević.

Komunalci u toj trećoj smeni kontrolišu taksiste, a tu su i zbog zaštite mobilijara i drugih javnih objekata. U ranim jutarnjim satima već su na pijacama kako bi sprečili vanpijačnu prodaju poljoprivrednih proizvoda „na veliko“. Telefon komunalne policije 415-0201 otvoren je za pozive građana non-stop.