KONKURS ZA POSAO POLICAJACA NA JUGU SRBIJE (VIDEO)

KONKURS ZA POSAO POLICAJACA NA JUGU SRBIJE (VIDEO)

Maja Slavković, oficir za obuku PU NIŠ

Do 5. juna mladi se mogu prijaviti za posao policajca u gotovo svim opštinama na jugu Srbije, kao i za posao graničnog policajca na niškom Aerodromu “Konstantin Veliki” i graničnim prelazima sa Bugarskom i Makedonijom.

Major policije, Maja Slavković Policijske uprave Niš kaže da je MUP raspisao konkurs za upis 1.060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, od kojih će se 510 stručno osposobljavati za uniformisanog policijskog službenika, 250 za saobraćajnog policajaca i 300 za graničnog službenika policije.

Za potrebe Policijske uprave u Nišu konkurs je raspisan za 25 polaznika za radno
mesto policajac za potrebe policijskih ispostava na teritoriji grada Niša i policijskih stanica: Aleksinac, Ražanj, Svrljig, Doljevac i Merošina i 5 polaznika za radno mesto granični policajac za potrebe stanice Granične policije Niš- Aerodorom.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

Kandidat mora imati završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno, osnovne akademske studije Kriminalističko-
policijskog univerziteta (KPU). Ne može imati manje od 18, a više od 24 godine
starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno, da nema više od 27 godina
starosti ako je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU.

Pravo učešća imaju osobe za koje ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa
Zakonom o policiji i koje ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Takođe, kandidat mora da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije. Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Uslovi konkursa mogu se naći i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com