Gotovo svi ugostiteljski objekti u Nišu koje su obišle Komunalna milicija i inspekcija radili su skraćeno, do 22 sata, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Niški ugostitelji sastali su se danas sa nadležnima u gradu i komunalnoj miliciji, kako bi zatražili pomoć da prevaziđu posledice pandemije po njihovo poslovanje.

 

Nekoliko dana otkako su uvedene kovid propusnice. Vrata niških kafića već posle 22 sata – zakljčana, jer su se ugostitelji odlučili na skraćeno radno vreme. Do 22 sata je radilo čak dvadeset ugosteljskih objekata od 21, koliko su obišle Komunalna milicija i inspekcija.

 

 

 Mi smo zatečeni, mislim da se mnogo brzo krenulo sa odlukom da se posle 22 kažnjavaju kafane i restorani, kafići.. Mi nećemo da idemo protiv mera Vlade, ali nam treba jedan period da se narod vakciniše. Nije u pitanju da ugostitelji neće da sprovode mere, sigurno da hoće. Nama nije interes da kafane budu prazne posle 22 sata, kaže ugostitelj iz Niša Marta Trpevska.

 

Predstavnici Grada Niša održali su sastanak sa niškim ugostiteljima.

 

 

Lokalna samouprava je spremna da izađe u ugostiteljima maksimalno u susret. Razgovarali smo po pitanju zakupa prostora i zakupa javne površine za bašte i umanjenja za komunalne usluge, za ono što zakonski možemo da uradimo, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

 

 

 

Prošle nedelje u Nišu su Komunalna milicija i republička sanitarna inspekcija kontrolisale oko 2.500 subjekata i napisale 34 prekršajna naloga.

 

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.