KORONA NIJE SPREČILA SUBOTNJU ŠETNJU (VIDEO)

KORONA NIJE SPREČILA SUBOTNJU ŠETNJU (VIDEO)

   Ovo je prvi vikend kako su stupile na snagu nove mere Vlade Repbulike Srbije. Iako su lokali zatvoreni sve do ponedeljka, ulice Niša bile su pune ljudi, kao što smo I navikli da bude subotom. Evo slike koju smo  zabeležili.

Prema novim merama koje je propisao Krizni štab, vikendom rade samo prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, kiosci, I to do 21 sat.

Odlukom Vlade Republike Srbije do ponedeljka u 5 časova ujutru,  ne rade ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi . Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.  Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečije igraonice takođe ne rade do ponedeljka u 5 ujutru.

Za vikend ne rade frizerski i kozmetički  kao i saloni za negu lepote ,  teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport. Apoteke i benzinske pumpe rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.  Pijace su otvorene vikendom od 6 časova ujutru do 15 časova. Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.