Ovo je prvi vikend kako su stupile na snagu nove mere Vlade Repbulike Srbije. Iako su lokali zatvoreni sve do ponedeljka, ulice Niša bile su pune ljudi, kao što smo I navikli da bude subotom. Evo slike koju smo  zabeležili.

Prema novim merama koje je propisao Krizni štab, vikendom rade samo prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, kiosci, I to do 21 sat.

Odlukom Vlade Republike Srbije do ponedeljka u 5 časova ujutru,  ne rade ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi . Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.  Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečije igraonice takođe ne rade do ponedeljka u 5 ujutru.

Za vikend ne rade frizerski i kozmetički  kao i saloni za negu lepote ,  teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport. Apoteke i benzinske pumpe rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.  Pijace su otvorene vikendom od 6 časova ujutru do 15 časova. Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.