Košarkaši „Sremca“ državni prvaci

Košarkaši „Sremca“ državni prvaci

Sremac_2014_Kosarka_141120_00_zps2aa3b8e5Košarkaši Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ najbolji su u Srbiji. Titulu državnog prvaka, kao i medalje i pehar osvojili su ubedljivom igrom u Vršcu, gde je 4. decembra završeno državno prvenstvo srednjih škola u košarci. Osvojivši titulu, mladi košarkaši izborili su i učešće na svetskom prvenstvu, koje se narednog aprila igra u Francuskoj. Zlatne košarkaše ugostila je Školska uprava Niš.

Timska igra, zajedništvo i velika želja da budu najbolji, dovela je mlade košarkaše Prve niške gimnazije Stevan Sremac na tron košarkaške Srbije. Fantastičnom igrom na finalnom turniru u Vršcu osvojili su pehar i izborili učešće na svetskom prvenstvu u Francuskoj. Kažu da nije bilo nimalo lako izboriti zlato.

Trener Marina Milojević ponosna je na svoje momke. I sama nekada uspešna košarkašica, zna koliko je teško biti najbolji.

U Školskoj upravi Niš, koja je ugostila košarkaše kažu da su ponosni na uspehe niških đaka koji donose medalje u Niš, ne samo sa sportskih, već i sa olimpijada znanja. Osim što su ponosni, tvrde i da će da se zauzmu da novac ne bude prepreka košarkašima da odu u Francusku.

Košarkaši su na poklon načelniku Školske uprave doneli dres sa potpisima košarkaša. Na finalnom turniri u Vršcu, košarkaši Sremca ubedljivo su pobedili košarkaše iz smederevske Palanke, Beograda i Vršca.