Košarkaši štrajkuju zbog plate

konstantinNa redovnoj konferenciji za novinare Košarkaškog kluba “Konstantin” samo trener i portparol. Igrača nema, jer su zbog neisplaćenih zarada stupli u štrajk. Ovo se dešava četvrtu sezonu za redom.  Duguju im se četiri plate, a poslednja koju su primili je oktobarska.

Trener Marko Cvetković smatra da netreniranje nije rešenje, ali dodaje da podržava igrače.

Igrači su imali ponude da odu u toku sezone i da igraju za druge ekipe za bolji novac. Ipak, ostali su lojalni klubu i očekivali su da zbog tog poštenog odnosa to bude recipročno. Međutim, dosta je obećanja neispunjeno, tvrdi Cvetković.

Iz uprave kluba saopštavaju da žale zbog štrajka i da netreniranjem igrači škode sebi pred sve izvesnije učešće u Superligi. Priznaju da plate kasne,  Navode da je igračima obećano da će do kraja februra igrači primiti po jednu i po platu. Tvrde da je Konstantin jedan od retkih klubova koji ne ostaje dužan za minulu sezonu, kao i da pored plata i stipendija klub tokom takmičarske sezone ima i puno drugih troškova.

Klub se, pojašnjavaju, dobrim delom finansira iz gradskog budžeta, a početak svake godine je najteži za finansijsku konsolidaciju, kao i izradu revizije poslovanja iz prethodne godine kako bi mogla da se traže nova sredstva.

Ipak, košarkaši će igrati utakmice, ali do daljnjeg neće trenirati.

U narednom kolu dočekuju ekipu OKK Beograda. Meč se igra u petak od 18h, a ulaz je besplatan.