TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

KRADU SE ČINIJE, NAPUŠTENE ŽIVOTINJE OSTAJU BEZ VODE (VIDEO)

Da li je moguće da neko na visokim temepraturama krade činije sa vodom ostavljene za napuštene pse i ostale životinje? U Udruženju “Pit” kažu da se to dešava češće nego što možemo i da zamislimo. Ne kradu se samo lepe, markirane, metalne posude, već i stare plastične činije od sladoleda.

Voda je najvažnija na visokim temperaturama, a napuštene životinje do nje teško mogu bez naše pomoći.  Zato je važno da svako ko može ostavi činijicu vode ispred svoje radnje, zgrade, dvorišta.

Apeli da se voda ostavi životinjama, kako bi im bila dostupna uvek, a posebno u ovim tropskim danima, stiže i od udruženja za zaštitu životinja.

“Svi imamo kod kuće činije od sladoleda, kantice, može da se ostavi, stvarno je pakleno vruće. Beton je prevruć, nemoguće je da se funkcioniše, a kamoli psi sa krznom i šapama direktno izloženi toj temperaturi”, apeluje Nina Kostić advokat Udruženja „Pit“.

Ispred Pet shopa Leks tu je uvek činija sa vodom i druga sa hranom.

“Uveče sipamo svežu vodu kada zatvorimo radnju, ujutru su obično ispražnjene – voda se popila, hrana pojela i to je to”, rekao je Saša Marković iz “Leksa”.

U Udruženju “Pit” skreću pažnju na to da se ostavljene činije kradu! I to češće nego što možemo I da pomislimo, čak ne samo metalne već i one koje nemaju nikakvu vrednost. . A dragocenu tečnost koja može da čini razliku između  života i smrti jednostavno prospu…

“Kradu činije, kradu kućice, ja čak imam i video snimak kako čovek skuplja te kutije koje nemaju nikakvu vrednost”, kaže Kostić.

Ranije se čak dešavalo da napuštenim psima neko ukrade i ogrlice sa malim priveskom u obliku koske, na kome piše sterilisan ili kastriran, koje im je JKP Mediana stavljala  kada prođu čitav tretman.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com