UCITELJ MILINAGradjevinska sezona u gradu se završava. Od četiri centralne gradske ulice koje su ove godine bile u planu za kompletnu rekonstrukciju, ostalo je da se završi još Učitelj Milina ulica. Ona će biti  asfaltirana do vikenda, a napredovali su i radovi na izgradnji akva parka u Sportskom centru Čair. Ove godine puno seradilo i na izgradnji školskih košarkaških terena i uredjenju partnernog zelenila. Sve radove, obišao je i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Radnici ubrzano rade na pripremi za asfaltiranje Učitelj  Miline ulice. Postavljaju se ivičnjaci, i ako ne bude kiše ova ulica, koja se već mesecima rekonstruiše biće završena već u subotu.

Radovi se jesu otegli, ali su i radovi bili obimni. Menjane su vodovodne i kanalizacione cevi, kao i kolektori, pa više ne bi trebalo da se dešava da deo oko kružnog toka kod Čaira bude plavljen tokom većih kiša, kaže gradonačelnik Niša, Zoran Perišić.

Napreduju i radovi na izgradnji akva parka u Sportskom centru Čair. I ovde će sve zavisiti od vremena.

Po do sada uradjenom čini se  da će sve biti završeno u roku, ili u predvidjenih 90 dana, kaže direktor Sportskog centra Dragan Perić.

BAZENGradonačelnik Perišić tvrdi da je napredak vidljiv u odnosu na pre mesec dana kada je bio u prethodnom obilasku.

Nazire se već kontura vodopada koji će biti najveći u svim akva parkovima u Srbiji, kaže Perišić.

U izgradnju akva parka i renoviranje zatvorenih bazena uloženo je 150 milona dinara, fok rekonstrukcija četiri centralne gradske ulice, Dragiše Cvetkovića, Episkopske, Koste Stamenkovića i Učitelj Miline ulice oko četiri miliona dinara.

Obnovljeni i košarkaški tereni u školama

OS MIKA ANTICOve godine grad je izdvojio sredstva i za rekonstrukciju košarkaških terena u niškim školama. Jedna od onih koja je dobila teren je Osnovna škola Mika Antić.

Školarci već u najveće igraju basket na njima, a direktor Miloš Stanković, kaže da bez pomoći grada ne bi mogli sami da osposobe teren.

Ova škola je je jedna od dve na teritoriji gradske opštine Pantelej koja je od grada dobila nove koševe .

Za rekonstrukciju 13 košarkaških terena grad je izdvojio 480.000 dinara.

By rezija