Krijumčare se i šrafovi i ručice za fijoke!

Krijumčare se i šrafovi i ručice za fijoke!

Ilustracija
Ilustracija

Na parkingu u blizini naplatne rampe Nais carinici i policija su 3. decembra sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine šrafovske robe i galanterije za nameštaj, bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Tamo su, kako je saopštila Uprava carina, u pretovaru robe zatekli kamion sa prikolicom užičkih i kombi kuršumlijskih registracija.

Oba vozila su dopraćena do carinske ispostave na aerodromu u Nišu, gde je prilkom detaljnog pregleda utvrđeno da je kamionu sa prikolicom, koji je prevozio galanteriju za nameštaj iz Grčke, pored uredno prijavljene robe postojala i velika količina neprijavljene robe koje je vozač kamiona kupio u Grčkoj za sebe, sa namerom da ih prokrijumčari, navodi se u saopštenju, bez preciziranja vrednosti krijumčarene robe.

Izbrojano je preko 800.000 različitih vijaka za nameštaj, oko 2.500 klizača i ručica za fijoke, 600 amortizera za kuhinjska vrata i 120 nogica za stalaže, koje je vozač kamiona kupio u Grčkoj za sebe, sa namerom da ih prokrijumčari, navodi se u saopštenju.

On je zahvaljujući tome što je carinska plomba bila stavljena tako da je tovarni deo kamiona mogao da se otvori bez njenog skidanja, „svoj“ deo robe želeo da istovari pre nego što stigne do mesta konačnog carinjenja, u čemu bi i uspeo da ga u tome nisu sprečili carina i policija.

Pored krijumčarene robe zadržano je i kombi vozilo do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com