недеља, јул 14

KRIVOKAPIĆ: SKUPŠTINA I VLADA CRNE GORE MOŽDA VEĆ ZA TRI NEDELJE (VIDEO)

0
29

Nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić očekuje vrlo brzo razgovore i dogovore sa druge dve opozicione liste, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, koje zajedno imaju potrebnu parlamentarnu većinu, kako bi što pre, možda, procenjuje, već za tri nedelje Crna Gora dobila novu skupštinu i vladu.

Krivokapić je, inače, nestranačka ličnost, profesor na fakultetu.

Upitan za odnose sa Srbijom, Krivokapić kaže da je njegov stav uvek isti – ako želite dobro sebi, morate želeti dobro i svojim komšijama.

„Kako sa njima da se svađate, a da želite da izgradite neminovno, dobre, korektne odnose koji uvažavaju obe strane ?“, pita, retorski, Krivokapić i dodaje da je to možda i nametnutno političkom aktivnošću jedne ili druge strane, bez optužbi na bilo čiji račun, jer, kaže, možda političarima u nekim vremenskom periodu tako i odgovara.

„Nekada je svađa dobar način da se profitira politički. Razlog verovatno leži u činjenici da ako se jedna politika u odnosu prema Srbiji ili Rusiji iskazuje kao neprijateljska, možda bude korisno zbog nekih drugih stvari. Ja ne želim da kalkuslišem sa tim. Mislim da je sve jasno, gradimo odnose prijateljske, dobrosusedske i treba da shvatimo da smo mi toliko mali, a želimo da budemo veliki, što je u diplomatiji nemoguće. Morate biti realni“, kaže sagovornik Tanjuga. Po pitanju odnosa sa Rusijom, kaže da je situacija slična, kao i kada se radi o Srbiji – Crna Gora je najviše izvozila u Rusiju, a imala je najveći broj turista iz te zemlje.

„Sada pravite istu tu politiku, izmišljate neprijatelja gde ga nema i poentirate na nekom političkom planu, koji nije prirodan. Želimo da sa svima, a posebno velikim silama, budemo u dobrim odnosima i to će sigurno biti strategija našeg budućeg rada“, rekao je Krivokapić i istakao da Crna Gora, kao mala država, nije smela da dozvoli sebi luksuz da uvodi sankcije jednoj velikoj državi kao što je Rusija.

Evropski put Crne Gore je, naglašava, prioritet Crne Gore.

Na najave da će večeras u Podgorici i drugim gradovima Crne Gore biti održani molebani, povodom pobede opozicije, u glavnom gradu ispred Hrama Hristovog vaskrsenja, Krivokapić kaže da to okupljanje, ako ga bude, nije organizovala koalicija «Za budućnost Crne Gore », ali da se narod ponekad sam organizuje.

Krivokapić se, inače, zalaže za ekspertsku vladu, za koju je, kaže, i pre nego što je ušao u politiku, smatrao da je najbolje rešenje, jer kada je kriza u pitanju, a Crna Gora se nalazi u teškoj krizi, najbolji odgovor mogu da daju najkvalitetniji i najkompetentniji ljudi.

To ne mogu mladi političari, niti oni u završnoj fazi karijere, već samo oni koji znaju, imali su slična iskustva, ili negde u okruženju, instranstvu, a spremni su da pomognu Crnoj Gori“, naglasio je Krivokapić.

 

 

Leave a reply