TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo region i Srbija Udarne

KRIZNI ŠTAB: MASKE OBAVEZNE U GRADSKOM I PRIGRADSKOM PREVOZU (VIDEO)

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je da će nošenje maski biti obavezno u gradskom i prigradskom prevozu i da građani bez maski neće moći da uđu u vozila. Janković je novinarima nakon sednice Kriznog štaba rekao da je ostaje kao preporuka da se maske nose u zatvorenim prostorima.

U cilju sprečavanja prenošenja virusa korona do daljeg zabranjene posete bolnicama.

KBC ”Bežanijska kosa” ulazi u kovid sistem.

 

SAOPŠTENJE KRIZNOG ŠTABA

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 održao je danas sednicu na kojoj se diskutovalo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srbiji. Od danas je obavezno korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu i putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva.

Važno je napomenuti da maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci već građani mogu koristiti i pamučne maske ѕa višekratnu upotrebu i slično.
Što se tiče zatvorenih prostora, krizni štab je uputio preporuku svim građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske, sa posebnim akcentom na pošte, banke, javne institucije kao i prodavnice i tržne centre.
Vlada Republike Srbije nastaviće i u narednim danima da sa velikom pažnjom prati razvoj epidemiološke situacije i o svemu će redovno i blagovremeno obaveštavati građane.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com