KRIZNI ŠTAB: OD PONEDELJKA RADE I LETNJE BAŠTE (VIDEO)

KRIZNI ŠTAB: OD PONEDELJKA RADE I LETNJE BAŠTE (VIDEO)

Krizni štab je prelomio: ukoliko za vikend ne bude naglih povećanja broja novozaraženih, od ponedeljka se dozvoljava otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom uz poštovanje propisanih mera: devet kvadratnih metara po osobi ili 50 odsto popunjenosti kapaciteta.

Rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica, teretana produžen je na 22 časa. Razmatrano je i otvaranje tržnih centara, ali je konstatovano da i ukoliko budu otvoreni, neće početi da rade pre srede I da će pre toga proći još jednu proveru.

Premijerka Ana Brnabić je pre sednice štaba ukazala da se vidi stagnacija broja novozaraženih, čak i blagi pad u Beogradu, gde je i najviše vakcinisanih građana.

SITUACIJA I DALJE VANREDNA

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je nakon sednice da je ukupna epidemiološka situacija u ovom trenutku i dalje vanredna, ali da je dobro da se broj novozaraženih zaustavio na nekim velikim brojevima.

To, kako je ocenio, nije epidemiološki dobro, ali da se sa povećanim brojem vakcinisanih građana i merama koje daju rezultate vidi da se situacija postepeno poboljšava.

 

KOJE SU TAČNO MERE?

Napomenuo je da će uslovi za ugostiteljske objekte biti tačno definisani tokom vikenda i najkasnije u nedelju obelodanjeni.

Radno vreme svih objekata produžiće se maksimalno do 22.00, objavio je pokrajinski sekretar zdravstvo Zoran Gojković.

“Da probamo da se ljudi u što dužem vremenskom intervalu skupljaju na zatvorenom prostoru, da se ne bi grupisali u manjem vremenskom intervalu”, objasnio je Gojković.

Kada je reč o tržnim centrima, objasnio je da postoji mogućnost da im se omogući rad, ali pod specifičnim uslovima, ako broj zaraženih bude u padu.

ĐACI DO DALJNJEG ON LINE

Što se tiče đaka, rekao je da učenici i osnovnih i srednjih škola ostaju na onlajn nastavi.

Predlog Kriznog štaba će ići na Vladu, a usaglašen je zajedno sa Medicinskim delom, istakao je pokrajinski sekretar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com