Krov škole po hitnom postupku

ZA SAJT SLIKA.mpg_snapshot_00.00_[2016.04.14_21.02.17]Dvorište koje dele Mašinsko tehnička škola 15. maj i Tehnička škola 12. februar danas izgleda uobičajeno. Prolaze djaci, automobili parkirani na uobičajenim mestima. A samo dan ranije ovde je umalo izbegnuta tragedija. Olujni vetar, koji je u četvrtak oko 16 sati počeo da duva, oduvao je pola krova.

Duvao je vetar takve jačine da je podigao krov koji je veličine nekih 250 kvadrata, kaže direktorka MTŠ “ 15. maj” Slavica Jukić.

Na sreću povredjenih nema, iako je u tom času škola bila puna djaka. Stradala su tri automobila, koja su bila parkirana ispred. Školu su obišli i nadležni iz Školske uprave, Uprave za obrazovanje, kao i gradonačelnik Niša Zoran Perišić, koji je najavio pomoć.

Prva procena je da će krov koštati izmedju dva i dva i po miliona dinara, tako da ću dati nalog da se iz sredstava tekuće budzetske rezerve odmah u ponedeljak sprovede nabavka po hitnom postupku, kaže Perišić.

Nevreme koje je u četvrtak posle podne zahvatilo Niš obaralo je granje, pa i čitava drveća kao i deo fasade zgrade u centru grada, ali niko od prolaznika nije stradao.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com