Krpljenje rupa u još 23 ulice u Nišu

Krpljenje rupa u još 23 ulice u Nišu

RUPE KRPLJENJE

Iako javne nabavke za redovno i periodično održavanje puteva nisu gotove – a ne zna se ni kad će biti, problem sa rupama na niškim ulicama više ne može da čeka. Građevinska sezona počinje 1. Aprila, ali je Direkcija za izgradnju grada, kako kažu zbog pritiska javnosti, policije i Grada, kroz javne nabavke male vrednosti, krenula je sa krpljenjem najvećih rupa. Na spisku prioriteta su 23 ulice, a počelo se od ulice Kosovke devojke na Panteleju.

Iako vozači nisu baš najsrećniji kada na ulicama vide radove, ovoga puta su ih se verovatno čak i uželeli. Radnici su po nalogu Direkcije za izgradnju grada počeli da krpe, kako ih neki opisuju, rupe – kratere u Nišu, a krenuli su od ulice Kosovke devojke na Panteleju.

“Trenutno se radi opsecanje rupa, pa ide popunjavanje za dan-dva. Ovo je posao sproveden kroz javne nabavke male vrednosti”, kaže šef sektora održavanja Direkcije za izgradnju grada Života Damnjanović.

U Direkciji kažu da su radovi morali da krenu i pre građevinske sezone, jer su imali pritisak i građana, i gradskog rukovodstva i policije. Mada ova sredstva neće biti dovoljna za sve udarne rupe, biće sanirane glavne saobraćajnice kojima se kreće gradski prevoz.
Redovno letnje održavanje moraće još da sačeka, jer zbog žalbi na tenderu još nije izabran izvođač radova.

“Prvoplasirani ponuđač nije imao validnu dokumentaciju, dostavio ju je, i sada će Komisija zasedati. Ako je sve validno, on će biti izabran, ako ne, uzećemo drugoplasiranog”, dodaje Damnjanović.

Čim počnu, letnje popravke rupa trajaće nekoliko meseci, a radiće se, kažu u Direkciji, i na seoskim putevima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com