Krstić predsednik opštine Medijana

Milan Krstić
Milan Krstić

Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i dva odbornika sa liste “Iskreno za Niš” čine većinu u opštini Medijana. Novi predsednik opštine je Milan Krstić iz redova naprednjaka.

Postignut je politički dogovor između SNS-a i SPS-a. U ovom momentu ne pominjem grupu građana “Iskreno za Niš- Momir Stojanović” na čijoj je listi bio i Srđan Aleksić, zato što je on i dalje član Srpske napredne stranke. Oni su danas potpisali i zajednički ćemo činiti odborničku grupu na Medijani, kaže Krstić.

Mesto predsednika Skupštine opštine pripalo je Žarku Rankoviću iz SPS-a.

Zajedno formiramo vlast u gradu i opštinama Medijana, Niška Banja i Crveni Krst. Na žalost, nismo se dogovorili o koaliciji u opštinama Palilula i Pantelej jer smatramo da ono što nam je ponuđeno ne odgovara našim zahtevima, kaže Ranković.

SO MEDIJANA (3)

Uz ta dva mandata naprednjaka koji su odvojeno izašli na izbore na listi „Iskreno za Medijanu“ , odbornička grupa SNS-a ima 12 članova.

Hteo sam sebe da proverim, da vidim koliko mogu da osvojim glasova. Mi ćemo biti tas na vagi, jer će SNS sa nama imati većinu, kaže Srđan Aleksić.

Opozicija već aktivna, pokret “Dosta je bilo” zamera Aleksiću da je tim odvajanjem u izborom periodu doveo glasače u zabludu.

Evo sad vidimo da on pravi koalicioni sporazum sa opet tom istom SNS na opštini Medijana. U principu, jedina prava opozicija u medijani biće pokret Dosta je bilo, kaže predstavnica pokreta Andreja Pejić.

Zamenik predsednika opštine je Srđan Petrović iz SNS-a. Opštinsko veće broji pet članova, tri su iz naprednjačkog tabora, i po jedan iz Jedinstvene Srbije i Pokreta socijalista.