TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

KRUŠEVAC I VRANJE DOBIJAJU REGIONALNI SISTEM UPRAVLJANJA KOMUNALNIM OTPADOM

Rasinski i Pčinjski okrug će, na osnovu Ugovora o korišćenju sredstava zajma, dobiti regionalni sistem upravljanja komunalnim otpadom sa centrom u Kruševcu i Vranju, saopštili su iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ugovor je namenjen realizaciji programa “Integrisano upravljanje čvrstim otpadom” Kruševac i Vranje, koji je potpisao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić u okviru bilateralne saradnje sa Nemačkom i Nemačkom razvojnom bankom KFV.

Projektom je obuhvaćena izgradnja regionalnih sanitarnih deponija, sa linijom za separaciju komunalnog otpada, tretman procednih voda, kompostiranje zelenog otpada, sistem za iskorišćenje deponijskog gasa i nabavka prioritetne opreme za sakupljanje otpada.

Projektom su obuhvaćene i okolne opštine – u Rasinskom okrugu: Kruševac, Aleksandrovac, Varvarin, Ćićevac, Brus, Blace (Toplički region) i u Pčinjskom okrugu: Vranje, Surdulica, Trgovište, Preševo, Bujanovac, Bosilegrad, koje će svoj komunalni otpad odlagati na regionalnim sanitarnim deponijama. Kada je reč o centru za upravljanje komunalnim otpadom u Kruševcu, u prvoj fazi biće izgrađena sanitarna deponija “Srnje”, odnosno proširena postojeća deponije, na kojoj će se vršiti separacija i odlaganje komunalnog otpada grada Kruševca i okolnih opština: Aleksandrovac, Varvarin, Ćićevac, Brus i Blace.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com