sindikat miljkovicZaposlenima u ustanovama kulture u Nišu kasni plata. I to, kako kažu u Samostalnom sindikatu, pola meseca. Iako je dinamika isplate zarada po kolektivnom ugovoru njima i radnicima Uprave grada ista, kultura za njima kasni ceo mesec.

Mi smo decembarsku platu primili u februaru, dok je uprava grada, koja ima istu dinamiku isplata /do 5. i do 20. u mesecu/ primila u januaru mesecu prvi deo januarske zarade, kaže Slobodan Miljković iz Samostalnog sindikata.

Znaju da njihov problem nije najveći, ali, kako kažu, ne žele da dozvole dalja kašnjenja i da se i Nišu dogodi leskovački scenario.

Nećemo dozvoliti da nam se desi Leskovac, gde kultura kasni sa zaradama u odnosu na upravu grada pet meseci. Mi ćemo se boriti svim mogućim sredstvima, ističe Miljković.

Miljković kaže da ne mogu da tuže za polovinu zarade, ali mogu da tuže za kamatu zbog kašnjenja plate. Smatra da će neko morati da odgovara zbog tog posebnog nameta na budžet grada. Zamenik gradonačelnika Niša, koji je predsedavao sednicom Gradskog veća, kaže da nije upoznat sa detaljima i najavljuje odgovor za naredne dane.