KULTURNA ZONA EMISIJA 9

KULTURNA ZONA EMISIJA 9

U devetom izdanju Kulturne zone:

  • Gradonačenica Niša Dragana Sotirovski i direktor Nišvila Ivan Blagojević potpisali ugovor o sufinansiranju Nišvila
  • Nedelja večer“ najbolja pesma konkursa ”Brankova pohvala svetu”
  • Otvorena rekonstruisana zgrada omladinskog pozorita Dadov
  • Priprema se dokumentacija za drugu fazu projekta uređenja tvrđave Kale
  • Pirotski ćilim uskoro u hilandaru i na Uneskovoj listi

 

PODRŠKA GRADA NIŠVILU

 

Dilema je rešena, Nišvil ostaje u Tvrđavi. Gradonačenica Niša Dragana Sotirovski i direktor Nišvila Ivan Blagojević potpisali su ugovor o sufinansiraju. Ove godine iz gradske kase za organizaciju Internacionalnog džez festivala ide 35 miliona dinara što je za 11 miliona više nego prethodne godine, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Blagojević dodaje da pokušavaju da vrate neke programe koje su ugasili poput književno poetskog, a planiraju se i novi na Letnjoj pozornici. Ove godine se očekuje 900 izvođača I oko 300 programa.

Pozorišni program počinje 4. avgusta, zatim slede filmski i program posvećen Šabanu, dok je glavni program Nišvila predviđen od 10. do 13. avgusta.

 

NEDELJA VEČER“ NAJBOLJA PESMA

Na Svetski dan poezije, proglašeni su pobednici trećeg po redu konkursa ”Brankova pohvala svetu”. prvonagrađeni je Hamza Halilović pesnik iz Novog Pazara za pesmu „Nedelja večer“. Odlukom stručnog žirija pored Halilovića, drugo mesto zauzela je Marina Radan za pesmu ”Preslojavanje” i treće Nenad Smikić za pesmu ”Šapat Branku”.

Pored pobednika konkursa, promovisan je i novi broj lista ”Gradina”

OTVORENO REKONSTRUISANO POZORIŠTE DADOV

Rekonstruisana zgrada Omladinskog pozorita Dadov svečano je otvorena, a u tehnički savremeno opremljenoj dvorani izvedena je prva predstava “Izbiračica”.

 

 DRUGA FAZA PROJEKTA UREĐENJA TVRĐAVE KALE

Posle uspešno realizovane prve faze projekta Revitalizacija srpske srednjovekovne tvrdjave Kale u Gradskoj upravi pripremljena je projektna dokumentacija za realizaciju druge faze. U njoj će izmedju ostalog biti realizovan i projekat unapređenja digitalnih sadržaja.

 

PIROTSKI ĆILIM USKORO U HILANDARU I NA UNESCO LISTI

Simbol grada u Srbiji i celom svetu je Pirotski ćilim. Tka se vekovima, jedinstven je i po tome što ima dva lica, ali i po originalnim, zaštićenim, šarama i motivima. Radi se na tome da ovaj brend dobije najveći stepen zaštite. Uskoro će pirotski ćilimi krasiti i manastir Hilandar.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com