четвртак, јул 25

KULTURNA ZONA SEZONA 2 EMISIJA 6

0
45

IZAZOVI GRADNJE U CENTRALNIM GRADSKIM ZONAMA

Zgrade niske spratnosti i velike gustine – to je rešenje za centralne gradske zone gde, naravno, većina želi da živi. To je bila i specijalna tema Međunarodne izložbe savremenog stanovanja u “Paviljonu” u Tvrđavi, koja je prikazana kroz 40 realizacija, projekata i istraživanja nastalih u proteklih 10 godina.

Na izložbi je ukupno 90 radova iz 38 zemalja sa četiri kontinenta.

 

PREMIJERA “HEROJA HALIJARDA” U BEOGRADU

Film reditelja Radoša Bajića „Heroji Halijarda“ premijerno je prikazan u Beogradu , gde se posetiocima poklonila brojna filmska ekipa, koja je zaslužila višeminutne ovacije.

 

RADOVAN VUJOVIĆ O “HEROJIMA HALIJARDA”

Koju ulogu igra u filmu „Heroji Halijarda“? Kako je reditelj Radoš Bajić scenaristički postavio priču o spašavanju savezničkih pilota tokom Drugog svetskog rata? Koja je poruka „Heroja Halijarda“, za „Tanjug reflektor“ otkriva glumac Radovan Vujović

U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU IZLOŽBA „ARHIVI SRBIJE“

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja grada, u godini jubileja, 75 godina od osnivanja Ustanove Istorijski arhiv Kruševca, ova ustanova organizovala je Izložbu „Arhivi Srbije“.

 

DELA FRANCUSKIH UMETNIKA

U Narodnom muzeju Srbije održano je stručno vođenje kroz dela francuskih umetnika. U muzeju se čuva više od 970 radova francuskih umetnika. Stručno vođenje „Francuska umetnost u stalnoj postavci Narodnog muzeja Srbije“ deo je manifestacije „Francuska u Srbiji“. U stalnoj postavci Narodnog muzeja Srbije može se videti 76 dela francuskih umetnika.

 

Leave a reply