Kupola kroz krov muzeja na Medijani: "Dešava se, ali nema štete"

Kupola kroz krov muzeja na Medijani: "Dešava se, ali nema štete"

MEDIANARadovi na arheološkom nalazištu Mediana, gde je prilikom izgradnje zaštitne kupole oštećen krov zgrade muzeja, koja datira iz 1936. godine odvijaju se u skladu sa projektom, tvrde predstavnici Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture koji su danas posetili nalazište na Medijani.
Lukovi kupole koji trebaju da natkriju zgradu muzeja preniski su i umesto iznad prolaze kroz krov. Zamenik direktora narodnog muzeja, Nebojša Ozimić kaže da zbog toga postoji opasnost da zgrada iz prve polovine prošlog veka ali i eksponati u njoj, budi oštećeni.
Međutim, predstavnici Republičkog zavoda tvrde da nema greške u projektu i da niški Zavod za zaštitu spomenika po planu realizuje projekat.
Direktorka niškog Zavoda, Elena Vasić Petrović tvrdi da se pri svakim građevinskim radovima dešavaju slične stvari, ali da zgrada muzeja, niti ono što se u njoj čuva, neće pretrpeti nikakvu štetu, jer će je upravo kupola, kad bude završena, sačuvati od atmosferskih padavina.

One thought on “Kupola kroz krov muzeja na Medijani: "Dešava se, ali nema štete"

  1. Šta se dešava, kome se dešava, službenicima republičkog i gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture da brljaju? Zar treba da okrenemo glavu, da zanemarimo njihovu bahatost, neodgovornost i nestručnost i dozvolimo im da i na dalje brljaju? Ne snose li sada odgovornost, sigurna sam, sledeća brljotina biće mnogo veća.

Comments are closed.