Kutinska reka trenutno pod kontrolom

Kutinska reka trenutno pod kontrolom

GABROVACKA REKAPoslednje kiše nisu drastično povećale nivo Kutinske reke, ali je situacija zbog svakodnevnih padavina alarmantna.

Bedem u naselju Nikola Tesla koji je prošle nedelje popustio je saniran, ali su je u delu izmedju Prve Kutine i ovog naselja došlo do cepanja obale, što se do sada nije dešavalo, kažu nadležni iz Opštine Niška Banja. U Srbija vodama tvrde da su njihovi radnici stalno na terenu, da reaguju po potrebi, a da će se uraditi i neko trajnije rešenje čim tender bude završen.

Delovi obale na Kutinskoj reci polako nestaju. Guta ih reka, nadošla od poslednjih kiša. Do sada to, tvrde u Opštini Niška Banja nije vidjeno na ovoj reci. Bedem koji je popustio prošle nedelje pretio je da ugrozi domaćinstva uz Kutinsku reku,ali su nadležni o tome odmah obavestili Srbija vode.

U Opštini kažu da nadošla reka nije jedini problem koji su njihovoj teritoriji napravile poslednje kiše.

Došlo je i do odrona u delu od Jelašnice ka Zaplanju, kaže Saša Đorđević, većnik u GO Niška Banja.

U Vodoprivrednom centru Morava, ispostavi Srbija voda za jug Srbije, kažu da su učinili onoliko koliko im ljudstvio i budzet dozvoljavaju. Raspisali su i tender za sanaciju onih delova Kutinske reke koji su najugroženiji.

Kutinska reka pravila je problem i prošle godine, kada je poplavila većinu sela kroz koja protiče. Ove godine do izlivanja nije došlo, ali ozbiljno preti oranicama i kućama.