Kompanija Leoni će u zapadnoj industrijskoj zoni u Nišu napraviti novu fabriku za proizvodnju električne opreme i instalacija za najmodernije automobilegradska-kuca-nis-ugovor-za-fabriku-leoni-1 i zaposliti najmanje 2.200 radnika. Ugovor za izgradnju novog pogona su u Gradskoj kući potpisali ministar privrede Goran Knežević i direktor kompanije „Leoni“ Klemens Saks, u prisustvu premijera Aleksandar Vučića, nemačkog ambasadora Aksela Ditmana i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Reč je o ulaganju kompanije „Leoni“ od 22 miliona evra.

Hoćemo da podjednako razvijamo sve delove Srbije. Nećemo da važi ona poslovica „Što južnije to tužnije“. gradska-kuca-nis-ugovor-za-fabriku-leoni-4Mnogo ćemo da ulažemo. Hoćemo da ljudi ostanu da žive ovde i da imaju sigurnu budućnost za sebe i svoju decu, kaže premijer Vučić.

Polaganje kamena temeljca za fabriku u Nišu najavljuje se za decembar ove godine, a prva faza proizvodnje treba da počne u avgustu 2017.

Srbija je postala jako bitna zemlja za nas. Trenutno imamo dve fabrike, radimo na proširenjima kako u Doljevcu tako u prokuplju. Gradimo treću fabriku ovde u Nišu. Mogu da kažem da se to sa aspekta strateškog razvoja poslovanja naše fabrike do sada nigde u svetu nije dogodilo, kaže direktor kompanije „Leoni“ Klemens Saks.

gradska-kuca-nis-ugovor-za-fabriku-leoni-3Za grad je nova fabrika važna i zbog smanjenja nezaposlenosti, ali i zbog stalnog prihoda na osnovu zarada zaposlenih.

Verujemo da će ova investicija i druge investicije koje su najavljene u našem gradu i na jugu Srbije učiniti da naš grad ne bude samo raskrsnica koridora drumskog železničkog i vazdušnog saobraćaja i centar jugoistoka, nego stvarni regionalni centar i generator razvoja juga Srbije.

Ministar Knežević najavljuje dolazak još investitora u Niš.

Razgovaramo već sa potencijalnim investitorima koji će uložiti još puno sredstava u Niš i koji će otvoriti oko 7.000 novih radnih mesta, kaže Knežević.

Do sada je Vlada Srbije za različite subvencije kompaniji „Leoni“ dala 31 milion evra.