TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Ekonomija Udarne

LEONI NIŠ OD PETKA OBUSTAVLJA PROIZVODNJU (VIDEO)

Od petka se privremeno obustavlja kompletna proizvodnja u Fabrici Leoni u Nišu, koja trenutno zapošljava blizu 1700 ljudi, potvrđeno je Zoni plus u ovoj kompaniji.

Zbog zastoja u proizvodnji naših kupaca u Nemačkoj i Austriji a izazvanih opštom globalnom situacijom vezanom za pandemiju virusa COVID-19, od petka, 20. marta privremeno se obustavlja kompletna proizvodnja u Proizvodnoj jedinici Niš. Ukoliko bude izmena u ovom novonastalom planu, naši zaposleni će biti blagovremeno obavešteni. Zaposleni koji u ovom periodu ne budu radili, biće plaćeni u skladu sa važećim odredbama Zakona o radu Republike Srbije koje regulišu ovu oblast” – navodi se u odgovoru koji nam je dostavljen mejlom.

Iz ove kompanije takođe kažu da, kada je reč o merama zaštite u sve četiri proizvodne jedinice – Prokuplje, Malošište, Niš i Kraljevo, uprava Kompanije čini sve da organizuje posao i proizvodni proces kako bi zaštitila zdravlje zaposlenih.

Kao deo tih mera obezbeđena su i dostupna sredstva za dezinfekciju, pojačana higijena i dezinfekcija objekata i prostorija u kojima se kreću, rade i borave zaposleni i dr. Kao deo preventivnih mera, kompanija je organizovala treninge i edukacije za svoje zaposlene o merama prevencije u cilju zaštite od virusa COVID-19. Trenutno se, kao i mnoga druga preduzeća suočavamo sa nedostatkom zaštitnih maski, koje je nemoguće nabaviti na tržištu, i nadamo se da će se situacija po ovom pitanju ubrzo promeniti i da ćemo ovih dana moći da ih obezbedimo” – navode iz kompanije Leoni..

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com