TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura VESTI

LESKOVAC: IZLOŽBA ODLIKOVANJA DINASTIJA OBRENOVIĆA I KARAĐORĐEVIĆA“

Povodom zvaničnog obeležavanja Dana državnosti, u Narodnom muzeju u Leskovcu je otvorena izložba pod nazivom „Sretenje 2024-odlikovanja dinastija Obrenovića i Karađorđevića“. Izložbu je otvorila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

Izložba predstavlja dve dinastije – Obrenoviće i Karađorđeviće. Pored medalja, spomenica, odlikovanja i ordena, prisutni su imali priliku da pogledaju i originalne fotografije znamenitih ličnosti, industrijalaca, ratnika koji su svoje živote dali za oslobođenje domovine. Koncept izložbe predstavio je kustos –istoričar Narodnog muzeja u Leskovcu Vladimir Petković, naglasivši pored ostalog, značaj podrške Vlade Republike Srbije i Grada Leskovca, koji za oblast kulture izdvaja preko devet odsto budžeta.

Nakon otvaranja izložbe, ministarka Tanasković je u društvu gradonačelnika Cvetanovića, direktora Narodnog muzeja Nebojše Dimitrijevića i drugih predstavnika lokalne samouprave, obišla postavke Narodnog muzeja u Leskovcu i upoznala se sa istorijom leskovačkog kraja. 

Inače, ovom prilikom je najavljeno da će Narodni muzej u Leskovcu 15. i 16. februara biti otvoren za posetioce, kada će zainteresovani moći da besplatno obiđu postavke. Autorska vođenja kroz izložbu „Sretenje 2024-odlikovanja dinastija Obrenovića i Karađorđevića“ biće organizovana u terminima od 11h, 14h i 16 časova.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com