LESKOVAC: NAJVEĆE INTERESOVANJE ZA BIOLOGIJU KAO TREĆI IZBORNI PREDMET (VIDEO)

LESKOVAC: NAJVEĆE INTERESOVANJE ZA BIOLOGIJU KAO TREĆI IZBORNI PREDMET (VIDEO)

Za sve učenike osmog razreda u petak 24. marta počinje polaganje probnog završanog testa. Testovi iz matematike i maternjeg jezika su već pristigli u Tehničku školu „Rade Metalac“ u Leskovcu, odakle su ih preuzeli direktori osnovnih škola, dok će izabrani predmet biti skinut sa linka na sajtu resornog ministarstva, na dan polaganja.

Marina Ilić

Po prvi put , učenici osmog razreda polagaće treći izabrani predmet , koji je novina i zamena za raniji takozvani kombinovani test. Školska uprava je u međuvremenu ,uradila istraživanje o tome koji treći predmet je izazvao najveće intresovanje učenika .

Četrdeset četiri posto učenika je izabralo biologiju. Na sledećm mestu je geografija , kaže rukovodilac ŠU za Jablanički i Pčinjski pravni okrug Marina Ilić

Većina učenika osmog razreda, koji su se prijavili za probni završni ispit polagaće u svojim školama. Tehnička škola „Rade Metalac „ u Leskovcu zbog svojih mogućnosti, odabrana je da bude skening centar.

Inače, na području Grada Leskovca probni završni ispit će polagati 1.151 učenik, na teritoriji Jablaničkog okruga 1.753 .Kada je u pitanju Grad Leskovac, u petak će polagati i 8 učenika škole „11.oktobar“ i 74 polaznika funkcionalnog obrazovanja odraslih.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com