TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

LESKOVAC POMAŽE PORODICAMA DA KUPE KUĆU NA SELU (VIDEO)

Porodici Jelene Ristić i Aleksandra Stankovića iz Leskovca odobren je novac za kupovinu kuće u Priboju, kroz javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Konkurs je  završen 1. novembra. Očekuje se da do kraja meseca bude rešeno još osam zahteva sa područja Leskovca. Zahtevi su podneti za kupovinu po dve kuće u selima Drškovac i Pečenjevce i za po jednu u Međi, Turekovcu, Grajevcu i Radonjici.

Mogućnost prijave na konkurs imali su bračni i vanbračni parovi do 45 godina starosti, samohrani roditelji i poljoprivrednici. Od ukupno 11 zahteva, koliko je podneto na području grada Leskovca, dva su odbijena, a ostali ispunjavaju propisane uslove. Kompletna procedura isplate sredstava već je završena po osnovu jednog pristiglog zahteva.

 

PROŠLE GODINE KUPLJENO VIŠE OD 650 KUĆA

Na prošlogodišnjem konkursu, na nivou cele Srbije odobren je 651 zahtev, od čega je u Leskovcu kuće dobilo pet porodica: u Kaštavaru, Turekovcu, Rajnom Polju, Oraovici i Brestovcu.

Inače, ukupan iznos sredstava opredeljen po osnovu ovog konkursa koji realizuje Ministarstvo za brigu o selu, je 500 miliona dinara za celu Srbiju, dok je maksimalan pojedinačan iznos 1,2 miliona.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com