LESKOVAC: VODOVOD NOVA STAVKA NA RAČUNU, USKORO SKUPLJE I DRUGE USLUGE (VIDEO)

LESKOVAC: VODOVOD NOVA STAVKA NA RAČUNU, USKORO SKUPLJE I DRUGE USLUGE (VIDEO)

Domaćinstva sa područja grada Leskovca, priključena na vodovodni i kanalizacioni sistem, od 1. februara plaćaće novu stavku na računima, oko 500 dinara, koje ispostavlja Javno komunalno preduzeće „Vodovod“, na ime održavanja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da su poskupljenje komunalnih usluga tražila gotovo sva preduzezća, privatna i javna, i da će ona verovatno biti odobrena od februara.

Iznos koji će građani plaćati na ime održavanja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda iznosiće 50 do 60 dinara po kubiku potrošene vode, a jedna četvoročlana porodica na mesečnom nivou u proseku potroši oko 10 metara kubnih.

Novu stavku plaćaće građani u Leskovcu, Bobištu, Bratmilovcu, Donjem Sinkovcu, Gornjem Stopanju i naselju Ančiki, čija su domaćinstva priključena na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Kako ističu nadležni u Vodovodu, nakon završenog jednogodišnjeg probnog rada Postrojenja, utvrđeno je da njegovo održavanje košta Grad Leskovac oko 211,5 miliona dinara na godišnjem nivou.

U narednom periodu uslediće povećanja cena ostalih komunalnih i drugih usluga koje pružaju javna i javno-komunalna preduzeća u Leskovcu, zbog aktuelnih poskupljenja i samim tim i povećanja troškova održavanja sistema.

Još jedno od preduzeća koje je nedavno uputilo zahtev lokalnoj samoupravi za povećanje cena svojih usluga je Por Verner Veber, dodao je gradonačelnik Cvetanović.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com