TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

LESKOVIK: ŠKOLA RUINIRANA, ĐACI IDU U DOM KULTURE (VIDEO)

Krov koji prokišnjava, rupe na plafonu, neadekvatni uslovi- neki su od problema koji već godinama postoje u osnovnoj škola “Vojislav Ilić Mlađi” u Leskoviku. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je i obišla školu , rekla je da je trenutno rešenje da se deca privremeno presele u nekadašnji prostor Doma kulture. Koliko će koštati izgradnja nove škole, znaće se kada i Direkcija za izgradnju Grada Niša izađe na teren.

Problemi su prokišanjavanje, škola spolja nikako ne izgleda, a tek unutra. To su rupe na plafonu, deca nemaju gde da peru ruke, idu u poljski wc, kaže Marina Milojević, koja je takođe bila učenica te škole. 

Sa meštanima je razgovarala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, kako bi se našlo rešenje za dugogodišnje probleme ove škole.

Mi smo pokušavali da rešimo privremeno ovu dečicu, da ne sačekaju zimu u ovim lošim uslovima. Rešili smo imovinu nekadašnjeg prostora Doma kulture ili Zemljoradničke zadruge i privremeno ćemo preseliti decu iz ove trošne seoseke škole u ovaj naš objekat, upravo ga renoviramo, kaže Sotirovski. 

https://youtu.be/KNBeI5Ax8lo

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com