Let iz Niša i za Dortmund od avgusta

Let iz Niša i za Dortmund od avgusta

AERODROMNakon Bazela i Malmea, iz Niša će već avgusta biti moguće avionom doći i do Dortmunda. Madjarska niskobudzetna kompanija WIZ air uvela je let sa niškog aerodroma do ovog nemačkog grada i to tri puta nedeljno.

Od avgusta kreću letovi do Dortmunda. Prodaja karata je počela danas, a trenutna cena je 2900, kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Zbog nove linije direktor Aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Đurđanović očekuje da već naredne godine niška vazdušna luka ima više od 100.000 putnika na godišnjem nivou. A i Rusi već rezervišu mesta po srpskim banjama.

Već je ugovoreno sedam čarter letova na relaciji Moskva Niš-Moskva, istiće direktor Aerodroma „Konstantin Veliki“ Vladica Djurdjanović.

Od juna bi trebalo da se poboljša i kargo saobraćaj. Djurdjanović kaže da tada stiže kargo loder, uredjaj  za utovar, koji će da poveća obim ove vrste saobraćaja.

Gradonačelnik Perišić je za narednu nedelju najavio dalja iznenadjenja. Da li je reč o novoj kompaniji koja će leteti sa Konstantnina velikog, ili možda nekoj čarter liniji, Perišić nije želeo da za sada otkriva.

Podsetimo, avioni kompanije “Wizz Air” od prošlog leta iz niške vazdušne luke lete ka Bazelu i Malmeu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com