Letovi iz Niša do Rijeke mogući 2015. godine?

Letovi iz Niša do Rijeke mogući 2015. godine?

Samo dan nakon što je objavljeno da od decembra sa niškog aerodrome kreću čarter letovi za Rusiju, otvorila se mogućnost i za saradnju niškog i riječkog aerodorma. Pregovori su u toku, ali ako dogovor I bude postignut, realizovaće se tek naredRPK AERODROM.avi_snapshot_00.00_[2014.10.07_17.57.07]ne godine. To je istaknuto na sastanku niških I privrednika iz hrvatske Primorsko- Goranske županije, u Regionalnoj privrednoj komori Niš.

Niški aerodrom čeka krila: čeka da li će mađarski Wizz Air ili možda neka druga low cost kompanija overiti sporazum za jeftine letove iz Niša ka Evropi, čeka da krajem decembra sleti čarter let ruskog Jamala iz Moskve. A oživljava i priča od pre neku godinu o saradnji sa aerodromom u hrvatskoj luci Rijeka. “Konstantin veliki” i riječki aerodrom slični su po veličini, ali i problemima. Interesovanje da se dve vazdušne luke spoje letovima postoji na obe strane. To potvrđuje I direktor riječkog aerodroma koji je sa delegacijom hrvatskih privredniak stigao u NIš.

Nama je Niš izuzetno interesantan, posebno zato što veliki broj ljudi živi u krugu od 60 kilometara, što je dobar pokazatelj isplativosti leta, kaže direktor Aerodroma Rijeka, Tomislav Palalić.

I dok je niški bez redovnih letova već godinu dana, sa riječkog aerodoroma godišnje poleti 150.000 putnika. Niški za novu sezonu za sada ima samo najavljene čarter letove sa ruskim turistima koji će zimovati na Kopaoniku i u srpskim banjama. Ugvorena su četiri leta na relaciji Moskva-Niš-Moskva. Iskustva, koje riječki aerodrom ima na dovođenju low cost kompanija mogli bi da koriste I niškom.

Oni su tu daleko ispred nas, tako da su nam njihova iskustva dragocena,ističe director JP “Aerodrom Niš” Dragan Bugarinović.

Osim o saradnji dva aerodrome, hrvatski I niški privrednici razgovarali su o mogućnostima za saradanju u oblasti ekonomije I poljoprivrede.

Delegacija Primorsko-goranske županije je u uzvratnoj poseti Srbiji, gde u Beogradu, nišu I Pirotu razgovaraju sa srpskim kolegama o mogućoj saradnji.