Levica Srbije promovisala program u Nišu

Levica Srbije promovisala program u Nišu

LEVICASocijalna pravda, iskorenjivanje siromaštva, borba za svako radno mesto, otvaranje novih fabrika, to je ono za šta se zalaže Levica Srbije. Predvodjena doskorašnjim demokratom Borkom Stefanovićem, Levica će se, kaže njen lider boriti za uništeni srednji sloj, sa ljudima koji nisu kompromitovani.
Levica Srbije predstavila je u Nišu svoj program u 24 tačaka. U njemu neka opšta mesta, kao što je borba protiv siromaštva i otvranje novih radnih mesta, ali i neke novine.
Uvešćemo da stranačko zapošljavanje bude krivično delo, i ukinućemo skupštine opština koje su leglo korupcije, kaže Stefanović.
U Niškom pozorištu doskorašnje demokrate, sada levičari. I članovi Koalicije za Niš koji su pristupili Levici Srbije. Cilj im je isti, tvrdi predsednik i osnivač Koalicije Slaviša Dinić. Vraćanje morala i neukaljanih ljudi u politički život Niša i Srbije.
To je ono šta moramo da uvedemo, standarde u svim oblastima, objašnjava Dinić.
Stefanović kaže da predstavljanje programa počinje u Nišu. Medjutim, i to je već postalo opšte mesto.
Nilije koje se domognu Beograda, prve se odriču svog grada.Mi se zalažemo za fiskalnu decentralizaciju, a ne na onu koja se svodi na crtanje mapa i samo na to, tvrdi Borko Stefanović.
Nakon što je napustio Demokratsku stranku, Borko Stefanović je početkom decembra osnovao pokret Levica Srbije, za koji najavljuje da će prerasti u političku stranku.