уторак, јул 23

LJILJANI STOJKOVIĆ U SELU VLASE DONIRANA ROTACIONA KOSILICA

0
49

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je gazdinstvo Ljiljane Stojković u selu Vlase kod Vranja, kojoj je zahvaljujući saradnji Ministarstva i kompanije „Jugoinspekt“ donirana rotaciona kosilica, neophodna za rad i održavanje gazdinstva.

„Privredu i državu ne čine samo putevi, fabrike, građevinski objekti ili prevozna sredstva već prvenstveno ljudi. Ljiljana do finansijskih sredstava za nabavku kosilice nije mogla da dođe preko javnih poziva, jer ne ispunjava kriterijume ni za domaće ni za međunarodne konkurse. Ona nam se obratila za pomoć, a zahvaljujući dobroj saradnji sa kompanijom “Jugoinspekt“ A.D. Beograd, koja je donirala kosilicu, gazdinstvo će nastaviti da se razvija. Sledeći jasnu državnu politiku predsednika Aleksandra Vučića, želimo da pomognemo svakome kome smo u mogućnosti da pomognemo“, rekla je Atanasković prilikom uručenja donacije.

Ministarka je istakla da je veoma emotivno doživela susret sa Ljiljanom i njenom divnom porodicom.
„Majka pre svega a potom domaćica, žena koja se za decu bori kao lavica i svoju porodicu prehranjuje čestitim poljoprivrednim radom, Ljiljana formalno nije, ali s obzirom kako uspešno vodi gazdinstvo, jeste istinski privrednik za ponos. Olakšan je život jedne čestite porodice koja jedino što želi jeste da svojim radom sačuva ognjište a ja sam ponosna što sam deo te priče“, rekla je Atanasković.

Ljiljana Stojković je kazala da je jedini prihod porodice dečji dodatak od 6.000 dinara.
„Moj otac ni ja više nemamo nekadašnju fizičku snagu za rad na oko 15 hektara i kosilica za nas ima neprocenjivu vrednost. Jedino što želimo jeste održivo seosko domaćinstvo koje se temelji na zdravim, čvrstim osnovama, a ne profitiranja. Sanjamo da naše selo, naša kuća i okućnica traju i nećemo da se gazdinstvo izbriše prvom prilikom kad od teškog rada pobegnemo u grad ili zbog nemogućnosti otplate subvencionisanog kredita, ostanemo bez svog imanja“, rekla je Ljiljana zahvaljujući ministarki privrede.

Pored ministarke privrede Anđelke Atanasković, u poseti su bili državni sekretar Dragan Stevanović, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, narodni poslanik Slaviša Bulatović, direktor „Jugoinspekta“ Miloš Ilić i pukovnik Slavoljub Ristić, navedeno je u saopštenju.

Leave a reply