Lokomotiva traži zakupca

Lokomotiva traži zakupca

MIN LokomotivaIako se niko nije javio na poziv Agencije za privatizaciju kojim se MIN Lokomotiva izdaje u zakup, nadležni očekuju da će se dogovor sklopiti neposrednom pogodbom.

Po odluci Agencije za privatizaciju MIN Lokomotiva izdaje se u zakup, zapravo traži se kompanija za poslovno- tehničku saradnju do okončanja postupka prodaje preduzeća.  Zainteresovanih je bilo, ali je izgleda postupak prikupljanja ponuda koji je trajao od 4. do 11. avgusta, bio prekratak. Agencija će zakupca sada pokušati da pronađe neposrednom pogodbom.

Nekoliko firmi je uzelo podatke i nadamo se da ćemo do kraja

Slavko Raičević, menadžer organizacionih poslova
Slavko Raičević, menadžer organizacionih poslova

iduće nedelje imati neke odluke, kaže menadžer organizacionih poslova a doskorašnji direktor Lokomotive Slavko Raičević.

Lokomotiva bi na raspolaganje stavila svoje hale, mašine, opremu, ali i reference i sertifikate. Jedan od uslova je i da zakupac bude firma iz Niša, ili da ovde osnuje predstavništvo. Ko je zainteresovan za zakup – to u ovoj fazi pregovora ne žele da otkriju.

Fabrika koja radi svakako je privlačnija za kupce, a Raičević smatra da bi Lokomotiva mogla tako da poveća stečajnu masu do nove prodaje.
Trenutno na poslovima za NIS radi 27 radnika po ugovoru o delu. Kada je 1. jula otišla u stečaj, Lokomotiva je imala 240 radnika.

 

Ovaj tekst deo je projekta “Pitajte građane” koji se realizuje uz podršku Grada Niša, kroz konkurs za projektno sufinansiranje medijskh sadržaja od javnog značaja za 2015.godinu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com