TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo region i Srbija Udarne

LONČAR: NOVA TESTIRANJA U ČAIRU KADA STRUKA ODLUČI (VIDEO)

Pojedini pacijenti oboleli od covida u privremenoj bolnici u Hali Čair nezadovoljni su zbog, kako kažu, kašnjenja u testiranju, ali i neodržavanja higijene u hali, a neki od njih su čak stupili u štrajk glađu.

O tome svedoče i fotografije koje su redakciji TV Zonaplus poslali pacijenti iz Čaira.

Na pitanje TV Zoneplus da komentariše upravo ove navode, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je na današnjojpress konferenciji rekao da su lekarske ekipe u hali Čair „najmerodavnije da kažu kada će se neko testirati“, ali i da na štrajkove ne može da reaguje.

 „U hali Čair postoje lekarske ekipe koje su zadužene za te pacijente i koje su najmerodavnije da kažu kada će se neko testirati. Ono što mogu da kažem da trenutnor radimo više do 2 hiljade testova.

Zamolio bih sve za odgovornost i disciplinu, nama je stalo do njihovih života , na štrajkove i ucene ne možemo da reagujemo u ovom trenutku, kao što bi inače reagovali,  kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar, odgovarajući na pitanje redakcije TV Zona plus, da prokomentariše najavu štrajka gladju, nezadovoljinih pacijenata koji se žale na higijenske uslove i kašnjenje u testiranju.

Ritam testiranja zavisi od toga da li je prvi test pozitivan ili negativan zavisi, pojašnjava dr Goran Stevanović.

FOTO PRIVATNA ARHIVA
“U toaletima u hali nije bilo sapuna”
FOTO PRIVATNA ARHIVA
“Smeće ostalo posle obroka”

 

 

 

 

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com