TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti region i Srbija Udarne Zdravstvo

LONČAR: OTVORIĆE SE PRIVREMENA BOLNICA U NIŠU (VIDEO)

ministar zdravlja Zlatibor Lončar

Kapaciteti kovid bolnica u Beogradu su popunjeni, pa je noćas više desetina pacijenata zbrinuto u bolnicama u Požarevcu, Smederevu, Mladenovcu, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je nakon sastanka s direktorima kovid bolnica novinarima rekao da se radi sve kako bi se pronašli novi kapaciteti, i ocenio da će, ako se nastavi sa ovolikim brojem zaraženih, “zdravstveni sistem biti u problemu”.

On je pozvao građane na jedistvo i poštovanje mera da bi zdravstveni sistem, kako je rekao, mogao da izdrži i svakom pruži adekvatnu pomoć.

Privremene bolnice koje će zbrinjavati lakse pacijente biće otvorene u Kragujevcu, Nišu, Čigoti na Zlatiboru.

 

Najteži dan u Pazaru – 10 umrlo, svi sa teškim upalama pluća

U Novom Pazaru je danas najteži dan, jer je tokom noći umrlo deset pacijenata, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da je u tom gradu situacija ozbiljna, ali pod kontrolom. Iz bolnice će u toku dana biti otpušteno 35 pacijenata, ali će im samo iz Sjenice stići još 19.

On je novinarima, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da se radi o starijim pacijentima, pacijentima koji su imali neke hronične bolesti.

“Krajnje je ozbiljna situacija kada imate 10 umrlih i pored svih mera koje smo preduzeli. Nismo svemoćni i ljudi moraju da znaju da sve može da se izbegne promenom ponašanja”, naveo je on.

Ističe da su zdravstveni radnici požrtvovani, da se maksimalno bore i apelovao na građane da ih podrže, da je sada neophodno jedinstvo da bi se izborili sa koronom.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com