Lončar: Problem toaleti i liste čekanja

loncar-2Direktor Doma u Nišu Milorad Jerkan ima mesec dana da sredi toalete u toj ustanovi koji su u lošem stanju, a direktor Kliničkog centra ima rok od tri dana da reši problem na internom odeljenju. Lončar dodaje da ne osporava dobre stvari koje su urađene u ovim ustanova, ali smatra da su ovakvi propusti u zdravstvu nedopustivi.

Novac koje je ministarstvo u pretodnom periodu dalo Domu Zdravlja ova ustanova uložila je u sređivanje mokrih čvorova u seoskim ambulantama koje su u još gorem stanju. Međutim Lončar zamera to što nisu pokušali da toalete u centralnoj ustanovi srede uz pomoć donacija.

Sigurno je mogla da se napravi neka akcija i sigurno bi bila podržana da se to sredi. Toaleti su stvar kojom sam apsolutno nezadovoljan jer je Dom Zdravlja bukvalno druga kuća i onih koji ovde rade i onih koji ovde dolaze, kaže Lončar.

Ministar Lončar zamerke ima i na račun kliničkog centra.

Ima 30 odsto više internista po svim normativima,a na pregled se čeka i po mesec dana kaže Lončar.

Direktori ovih ustanova nisu komentarisli izjave ministra. S druge strane, postoje i stvari kojima je Lončar zadovoljan. Kada je u pitanju Dom Zdravlja ministar kaže da dobro funkcioniše administracija, kol centar i savetovališta za dijabetes. Lončar je tokom prethodne posete KLiničkom centru pohvalio i njihov rad- Podsetimo, tom prilikom je i premijer izjavio da Niš ima najbolju kliniku za kardiohirurgiju i najavio da će nova zgrada Kliničkog centra biti otvorena 31. marta.