Lovački kotlić u Prvoj Kutini u znaku žena

Redakcija
2 Min Read

Četvrti Lovački kotlić u Prvoj Kutini okupio je i ove godine ljubitelje prirode, druženja i dobrog zalogaja. Takmičilo se 14 ekipa u pripremanju najboljeg gulaša koji je svaka ekipa spremala po posebnom receptu. Lovački kotlić je deo velikog Letnje festivala koji tradicionalno organizuje opština Niška Banja.Ženska ekipa Srne prva je startovala svoj kotlić.

Tijana Dimitrijević predvodi ovu šestočlanu ekipu.

“ U osnovi dobrog recepta za lovački kotlić je meso, koristimo svinjsko meso I divljač koju sun am pozajmili naši lovci.Prvenstveno ide luk, paškanat,celer,začini. Kuva se baš dugo,par sati da se lepo spremi”, kaže Tijana Dimitrijević iz ekipe Srne.

Lovački kotlić I ove godine obeležili su lovci koji su i uspešni kuvari.

“ Stavlja se crni, beli luk, meso, najviše divlje svinje, a više sati se kuva. Mi imamo i naše posebne lovačke tajne kada spremamo gulaš, ali ih naravno čuvamo”, kaže Miloš Spasić iz Lovačke sekcije “Vek” Prva Kutina

Prošlogodišnje vicešampionke bile su takmičarke iz Udruženja Etno Čarolija iz Prve Kutine.I ove godine se spremaju za dobar plasman.

“ Tajna uspeha je timski rad. Tu smo kao podrška lovcima I manifestacijama u našem selu. Nadamo se pobedi,imamo iskusnu kuvaricu. A ljubav je naš tajni sastojak za pobedu”, kaže Milena Stanković iz Udruženja Etno Čarolija iz Prve Kutine.

Lovački kotlić se četvrti put organizuje u Prvoj Kutini, a interesovanje  je veliko.

“ Interesovanje je sve veće, u početku je bilo par ekipa, a sada već 14. Svaka ekipa je dobila po 2 kilograma divljači,a ostalo je na njima šta će dodati. Pobednička ekipa dobija novi kotlić” kaže Saša Dimitrijević, Lovačka sekcija “Vek”- Prva Kutina.

Lovački kotlići imaju dugačku tradiciju. Nekada su lovci nakon lova koristili kotliće da na otvorenoj vatri skuvaju ono što su ulovili, najčešće gulaš.

Share This Article