LUKA ĐORĐEVIĆ: ČIM SI IZ TOPLICE NE MOŽEŠ DA NE BUDEŠ DOBAR GOLMAN! (VIDEO)

LUKA ĐORĐEVIĆ: ČIM SI IZ TOPLICE NE MOŽEŠ DA NE BUDEŠ DOBAR GOLMAN! (VIDEO)

Luka Đorđević je kapiten futsal reprezentacije Srbije do 20 godina, i jedan od najtalentovanijih mladih golmana u Evropi po ocenama mnogih futsal stručnjaka. Nedavno je zadužio dres niškog prvoligaša Wintersporta i sa epitetom ozbiljnog pojačanja stigao u Čair. Ovaj mladi golman za Zonu Plus otkriva zašto se nije, kao većina vršnjaka, odlučio za fudbal i šta očekuje od sezone u Nišu.

” Od Wintersporta očekujem da mi pre svega pruži napredak i dodatno igračko napredovanje, a što se klupskih ambicija tiče očekujem da budemo među prvima na tabeli. Ono što me je privuklo Nišu jeste sama tradicija kluba ali i to što ću biti bliži porodici i prijateljima ” – kaže Đorđević.

Luka Đorđević privatna arhiva

Dvadesetogodišnji golman igrački je stasavao u Sloveniji, ali je kao kapiten reprezentacije Srbije upoznat sa načinom rada u našoj zemlji. I Luka je kao i njegove mnogo slavnije kolege Momčilović i Aksentijević, poreklom Topličanin.

”Mnogo ljudi mi je reklo ne možeš da budeš iz Prokuplja a da nisi dobar golman. Sa Necom sam zajedno bio na okupljanjima a sa Mikijem sam se čuo prošlog leta i njihovi saveti mi znače ”  – priča nam Luka.

Od kolega iz A reprezentacije, čiji je povremeni član, na EP očekuje velike domete. Iako je futsal učio u Sloveniji, kaže da nijednog trenutka nije bilo dileme kada je u pitanju reprezentacija.