Lutkari pevaju: Bila jednom jedna zima

pozoriste lutakaPremijera lutkarskog mjuzikla „Bila jednom jedna zima,“ niškog Pozorišta lutaka zakazana je za četvrtak u 19 sati. Mjuzikl je adaptacija novogodišnje predstave, a specifičnost je što su režiju, songove, koreografiju, scenografiju i kostime radili sami glumci.
Raspevani vuk, lija, i dva zeca. I priča o prijateljstvu, dobroti, drugarstvu. Sve to, kroz niz songova uradjenih na muziku pesama Frenka Sinatre, Dina Martina i ostalih evergrin i rok klasika, donosi predstava Bila jednom jedna zima. Muzika se uklapa sa tekstom, po kojem je u ovom pozorištu radjena predstava još davne 1960, pa ponovo za Novu godinu. Iako je u pitanju adaptacija, predstava je sasvim nova, tvrdi reditelj i glumica Nataša Ristić.

Trudili smo se da i dalje negujemo i da predstavu završimo sa svim onim vrednostima koje svaka bajka nosi, a to je da dobro na kraju sigurno pobedjuje, znači da se ipak isplati biti dobar u životu, kaže Nataša Ristić.

Specifičnost je što su u postavljanju predstave učestvovali svi. I glumci koji su radili testove songova, i scenografiju i ostali zaposleni u pozorištu. Jedan od njih je Davorin Dinić, koji je osim što glumi vuka, radio i na scenariu, a smišljao je i tektsove za songove.

Publika će dati svoj zadnji sud, ja jedva čekam da klinci pogredaju predstavu, oni su lepo reagovali kada smo igrali u novogodišnjoj formi. Sada smo je promenili, dodali smo neke nove songove, priča je promenjena, priča Davorin Dinić.

Premijera je zakazana za četvrtak, u 19 sati. Osim ove do juna će pozorište lutaka izbaciti još tri premijere, a obnoviće i predstavu Začarana pahuljica, čije se izvodjenje očekuje za dvadesetak dana.