Mala Andreja se oporavlja od operacije

Mala Andreja se oporavlja od operacije

ANDREJA I GORAN STEVANOVICMala Andreja Stevanović, devojčica koja je rodjena bez obe potkolenice, oporavlja se od operacije u Rusiji. Andreji su u ruskom centru Ilizarov uradjene dve operacije na levoj nozi, i lekari su zadovoljni.
Na nogu joj je stavljen aparat, koji bi trebalo da se skine krajem maja. Nakon toga sledi gips, i rehabilitacija, a kada se oproravi moraju da se obave iste takve operacije, ali na desnoj nozi.
Podsetimo, Andreja je u Srbiji imala četiri operacije, ali joj ni jedna nije pomogla. Kada su roditelji zatražili da je odvedu u Rusiju na operaciju, lekarska komisija, sastavljena od lekara koji su operisali Andreju sastala se kako bi dala mišljenje o tome da li Andreja može ili ne može da se leči u zemlji. Od toga je zavisilo da li će Fond zdravstva platiti Andreji lečenje u Rusiji ili ne.
Komisija do danas, skoro godinu dana kasnije još nije dala mišljenje, a novac su Stevanovići sakupili kroz humanitarne akcije.
Za Andrejinu bolest ne postoji ni šifra u Fondu zdravstva, pa ona nema ni prava ni na ortopedska pomagala, poput invalidskih kolica.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com