TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika

MALVERZACIJAMA SA OSIGURANJEM OŠTETILI SUGRAĐANE

Protiv žene stare 47 godina osumnjičene da se lažno predstavljala kao zaposlena u osiguravajućem društvu i primala zahteve za registraciju vozila i izdavala polise, kao i protiv zaposlenog u osiguranju kome je pomagala i još jednog muškarca, niška policija će u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije podneti krivične prijave.

Sumnja se da su oni od marta do juna 2018. godine malverzacijama oštetili sugrađanina.

“Umesto na račun osiguranja žena je novac od uplata prosleđivali 50-godišnjaku zaposlenom u osiguranju, koji joj je prethodno dao nalog za pristup bazi podataka”, navodi se u saopštenju PU Niš.

Pedesetogodišnji muškarac se tereti da je potom, iskoristio saradnju osiguranja sa jednom bankom, i uzeo namenski kredit na ime sugrađanina, bez njegovog znanja, kako bi nadoknadio manjak novca u kasi.

Pedesetdvogodišnji muškarac se sumnjiči da mu je pomogao u tome, tako što je pribavio ličnu kartu i ugovore i menice potpisao u ime oštećenog.

50-godišnjak se tereti za krivična dela zloupotreba službenog položaja i fasifikovanje službene isprave, a krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje službene isprave u pomaganju će biti podnete i protiv 47-godišnjakinje i 52-godišnjaka.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com