TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

MAME I BAKE PLESALE KO LOKICE, A TATE SADA PEVAJU

Osmi mart ne može da prođe bez priredbe i pesme. Za žene koje vole čuveni šlager “Devojko mala” pitanje: Šta biste rekli da vam baš ovu pesmu suprug ili momak otpeva za 8.mart? Neke Nišlijke će biti iznenađene.

U Osnovnoj školi “Zoran Đinđić” u Brzom Brodu ove godine povodom Međunarodnog dana žena učenici pripremaju neobičnu priredbu na kojoj će nastupati i hor očeva đaka.

“Moj tata će da učestvuje, a pomoći će nam i učenici petog razreda”, kaže učenik prvog razreda Damir Grozdanović

“I moj tata će pevati za mamu, jer je moja učiteljica kreativna”, kaže učenica petog razreda Staša Stavrić. 

A učiteljica je Mirjana Jovanović. Sa decom radi već 33 godine. Kaže da su interesovanja učenika sada drugačija nego ranije i da zbog toga sada ima i svoj YouTube kanal u okviru vannastavne sekcije Đak reporter.

Moram da pratim savremene trendove, ali sam neko ko neguje i tradiciju i okrenuta sam porodici i to zahtevam od svojih učenika na neki spontani način”, kaže učiteljica Mirajana Jovanović. 

Pre nekoliko godina u osmomartovskoj školskoj priredbi učestvovale su majke đake odeljenja četvrtog razreda. Plesale su kao “Lokice” uz muziku Zdravka Čolića.

Svaki put kad imamo priredbu za mame, tate prave tačku iznenađenja, a kad je za tate onda mame prave. Uvek pozivam učenike iz prethodnih generacija ili koji su završili školu da recitovanjem ili pevanjem obogate priredbu”

Iznenađenja u ovoj školi su svakako zagarantovana jer će hor očeva koji će pevati svojim suprugama pratiti članovi baletskog studija Elena Pilipenko.

“Kreativnost je vrlo važna jer odatle sve kreće. Ako su nastavnici i učitelji kreativni to doprinosi kvalitetu i usvajanju znanja učenika”, objašnjava direktorka OŠ “Zoran Đinđić” Dragana Stevanović. 

U ovoj školi jednosmensku nastavu pohađa oko 400 đaka, a iz godine u godine, za razliku od nekih drugih niških škola, raste broj učenika. Kako kažu, u okviru vannastavnih aktivnosti od 15 do 17 časova učenici vole muzičku sekciju umetnika stvaraoca, glume i kuvanja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com