недеља, јул 14

MANJE OD 400 ZARAŽENIH, NEMA „TROCIFRENIH“ GRADOVA

0
29

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Nijedan grad u Srbiji više nema trocifren broj novozaraženih.

Sa 68 novozaraženih Beograd je danas daleko od stotke, Novi Sad ih ima 24, a Niš je sve bliži jednocifrenom broju. Danas ih ima 15, dok sva ostala naseljena mesta na jugoistoku Srbije beleže manje od 10 slučajeva.

Loša vest je da Novi Pazar, koji je mnogo manji od Niša, ima 15 novih slučajeva, a u Pančevu i Smederevu je registrovano po 11 novoinficiranih.

Svi ostali su ispod 10.

Ukupno je u Srbiji registrovan 391 novi slučaj od skoro 10. 000 testiranih, to znači da tek svaki 25. testirani bio pozitivan.

Smanjuje se i broj preminulih, registrovano je 13 smrtnih slučajeva zbog korone, hospitalizovano je 1.879 kovid pacijenata, na respiratorima je još 67 najtežih pacijenata.

PRIORITET VAKCINACIJA MLADIH: “IZLAZ JE NA DOHVAT RUKE”

Da je situacija je mnogo, mnogo bolja, svedoči i informacija da se zatvara privremena kovid bolnica u beogradskoj Areni, kao i reči lekara da se sada ne samo nazire, već jasno vidi svetlo na kraju tunela.

I svi tvrde da je za sve zaslužna masovna vakcinacija.

Sada je prioritet vakcinacija mladih.

U Srbiji je danas počela kampanja za vakcinaciju mladih protiv korona virusa. Zato su se ujedinili najveći muzički festivali Srbije, jer izlaz je na dohvat ruke, poruka je te kampanje na konferenciji u Beogradu. Premijerka Ana Brnabić još jednom je pozvala sve, a posebno mlade da prime vakcinu jer, kako je rekla, od njih zavisi da li ćemo moći da se vratimo normalnom životu.

 

 

 

Leave a reply