Manji račun za hladne radijatore

gradska-toplana-press-3Situacija sa grejanjem u Nišu sada je dobra, problemi su samo sporadični i rešavaju se odmah, a oni kojima su bili hladni radijatori dobiće umanjen račun. Ovako stanje sa isporukom toplotne energije ocenjuju v.d. direktora toplane Zoran Stojanović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Bulatović ponavlja da nije zadovoljan kako se toplana spremila za grejnu sezonu. Objašnjenje za kašnjenje u pripremi za sezonu je veliki broj zahteva za isključenje, gde toplana-1je na kraju toplana ostala bez tačno 1799 korisnika.

Očigledno da smo se ne samo ovo leto nego i nekoliko godina bavili nekim drugim stvarima umesto da se bavimo onim što je bitno – da građani imaju grejanje, kaže Bulatović.

Inače. građani i privrednici toplani duguju milijardu i po dinara, dve trećine se odnosi na stara i teško naplativa dugovanja. A toplana se bori da plati svoje račune za gas, tako da će u sredu povući još 100 miliona dinara kreditnog zaduženja, što im je odobrio grad. Ostaće dužni još 150 miliona.