Masovni zahtevi za isključenje?

Masovni zahtevi za isključenje?

zgradeNišlije koje su nezadovoljne cenom daljinskog grejanja preduzimaju nove korake. Na sednici Upravnog odbora Udruženja predsednika skupština stanara odlučili su da svi podnesu zahtev za isključenje sa toplovodne mreže. Resorni većnik Miloš Banđur kaže da, uprkos svemu, o ceni grejanja nema rasprave, jer ne može da bude niža.

Građanska inicijativa za smanjenje cene grejanja okupila je brojne Nišlije koji najavljuju da će tražiti isključenje sa toplovodne mreže. Tačan broj skupština stanara koji će saviti tabak biće poznat naredne nedelje, ali predsednik Udruženja predsednika skupština stanara i vlasnika privatnih zgrada Saša Kostić najavljuje da će raskid ugovora tražiti oko 60 odsto sadašnjih korisnika toplane.

Sasa Kostic, predstavnik skupstina stanara
Sasa Kostic, predstavnik skupstina stanara

Našu inicijativu podržava 400 skupština stanara. To je preko 40.000 ljudi, kaže predstavnik skupština stanara Saša Kostić.

O svemu će se konačno dogovoriti naredne srede na sednici Skupštine udruženja. I pored najave ovakvog epiloga svojevrsnog građanskog bunta, resorni većnik Miloš Banđur kaže da to nikako neće ugroziti ni rad toplane, ni grad Niš.

Udruženje je marta meseca tražilo da cena grejanja bude niža za deset odsto u odnosu na cenu koja je bila pre umanjenja penzija i zarada u javnom sektoru. Očigledno, cena će i ostati kamen razdora.

Da postoje elementi da cena bude niža, ona bi bila niža i bez zahteva skupština stanara, kaže gradski većnik Miloš Banđur.

Toplani je stiglo više desetina zahteva vlasnika stanova koji traže isključenje sa mreže, ali su odbijeni. Sa sistema grejanja mogu da se isključe samo celi objekti, a preduslov za to je da se svi stanari slože. Mogućnost da se tužbom na sudu isključe sa sistema grejanja do sada je iskoristilo manje od 10 sada već bivših korisnika toplane.