MEDOSEVAC KONACNO RESENJE.mpg_snapshot_01.58_[2014.09.30_17.50.36]Do Medoševca opet vozi gradski autobus, ali ne onoliko često kako je bilo pre 1. Spetembra. Zato su Medoševčani, posle nekoliko protesta zbog ukidanja gradske linije, samo delimično zadovoljni novim rešenjem do ovog prigradskog naselja. Ipak, v.d. direktora Direkcije za javni prevoz kaže da je ovo konačno rešenje.

Jedni zadovoljni, drugi i dalje negoduju. Mišljenja Medoševčana su podeljena oko novog rešenja za gradski prevoz do njihovog naselja. Nekima je i ovo dovoljno, a neki tvrde da treba vratiti liniju Medoševac-Mokranjčeva jer kako kažu, tačno je da ima više polazaka, ali oni nisu dobro raspoređeni tokom dana.

Posle protesta i blokade puta kroz Medoševac, Direkcija za gradski prevoz korigovala je režim saobraćaja koji je startovao 1. spetmebra. Uz prigradske lineije do Popovca i Vrtišta koej prolaze kroz Medoševac, do ovog naselju su produženi i pojedini polasci gradske linije 7, od Sarajevske ulice do Kalač brda. To je konačno rešenje, kaže v.d. direktora, Saša Petronijević i tvrdi da od 26. Septembra, od kad je uveden ovaj režim saobraćaja, primedbi nije bilo.

Meštani Medoševca nisu ništa izgubili kada je u pitanju kvalitet prevoza i broj polazaka, kaže v.d. direktora Direkcije za javni gradski prevoz Saša Petronijević.

U gradskoj opštini Crveni Krst smatraju da je u ovom trenutku to optimalno rešenje.

Nikada neće biti svi zadovoljni, ali mislim da je većina meštana zadovoljna, kaže predsednik GO Crveni krst Miroslav Milutinović.

Gradska linija Medoševac- Mokranjčeva ukinuta je 1. septembra. To je bio rezultat studije o rentabilnosti gradskog prevoza u Nišu.

[mom_video type=“youtube“ id=“GhK8PWUwjEM“]