Među odbornicima SNS-a još dvoje iz Nove Srbije

Među odbornicima SNS-a još dvoje iz Nove Srbije

SNS I NS 2Odbornička grupa Srpske napredne stranke od sledeće sednice Skupštine biće ojačana za još 2 odbornika – i to onih iz Nove Srbije, koji su do sada nastupali nezavisno. Kako je rečeno na zajedničkoj konferenciji SNS-a i njihovih koalicionih partnera, najveća odbornička grupa u Nišu imaće 22 odbornika, pa od jeseni ne bi trebalo da bude bojazni od nedostatka kvoruma.

Odbornička grupa Srpske napredne stranke od jesenjeg zasedanja Skupštine grada Niša imaće 2 odbornika više nego do sada – zavaljujući pridruživanju nezavisnih odbornika Nove Srbije. Naprednjaci računaju da to sada vladajućoj koaliciji ,u kojoj su i socijalisti, obezbeđuje kvorum. Dodaju da to znači i jačanje koalicije.

“Srpska napredna stranka će sada imati 22 odbornika, što čini 36% ukupnog sastava Skupštine. To nam daje mogućnost da još snažnije ostvarujemo zajedničku politiku”, kaže šef odborničke grupe SNS-a Dejan Jovanović

U Novoj Srbiji objašnjavaju da su njihova dva odbornika izabrana 2012. godine na listi “Srpska napredna stranka – Pokrenimo Niš – Tomislav Nikolić”, ali zbog, kako kažu, nedovoljne komunikacije među doskorašnjim političkim liderima obeju stranaka, odbornici nisu nastupali zajedno. Nedavne unutarstranačke promene u obe stranke su, ocenjuju u Novoj Srbiji, poboljšale situaciju.

“Problem je bio generalno na političkoj sceni u gradu, u nedostatku komunikacije među političkih lidera. Danas je to nije slučaj, i ovo je jedan konkretan rezultat”, kaže predsednik Gradskog odbora Nove Srbije Nikola Marinković

Iako je konferencija najavljena kao javno obraćanje svih u koaliciji – Srpske napredne stranke, Socijaldemokratske partije Srbije, Pokreta Socijalista i Nove Srbije, na kraju su tu bili predstavnici Naprednjaka i partije Velimira Ilića. Koordinator Gradskog odbora SNS-a Milan Stanojković njihovo odsustvo opravdao je njihovim obavezama u Beogradu.

Stanojković je dodao da je koalicija u Nišu stabilna, i da će se zajedno raditi i na rešavanju nagomilanih problema u gradu. Naredna sednica Skupštine trebalo bi da bude održana u septembru – osim ako gorući komunalni problemi u gradu ne nateraju vlast da sazove vanredno zasedanje u avgustu.

One thought on “Među odbornicima SNS-a još dvoje iz Nove Srbije

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com