Nove štednje u gradu

Gradsko veće (2)Broj zaposlenih u gradskoj upravi i javnim preduzećima koji rade po ugovoru mogao bi vrlo brzo da bude prepolovljen. Tako bar najavljuju iz gradske kuće. Gradsko veće uputilo je preporuku direktorima i načelnicima uprava o preispitivanju ugovora i racionalizaciji do čak 50 %. Načelnici uprava i direktori imaju 10 dana da dostave predlog o smanjenju tako zaposlenih, ali se to ne odnosi se na radnike koji su u stalnom radnom odnosu . U vidu preporuke, traži se, i prestanak novih zapošljavanja na određeno i neodređeno vreme, kao i i po ugovoru o delu i angažovanja preko trećih lica.

Samo u Gradskoj upravi trenutno radi 709 ljudi. 21 je na određeno vreme, 46 se vode kao fukcioneri, a lica koja su u gradskoj upravi van radnog odnosa ima 16 po Ugovoru o delu i 56 po programu privremeno-povremeni poslovi.

To je bilo na dan 30.6. i taj broj ne sme biti veći ni za jedan, a rekao sam da će biti manji. I kad bude manji, isto tako ću vas rado obavestiti o tome, kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Mere štednje, kako je saopšteno, odnose se i na upotrebu službenih vozila za privatne potrebe, uključujući i dolazak i odlazak na posao. Takođe, i na smanjenje novca koji se odvaja za službene ručkove i zakuske ili štampanje promo materijala.

Gradsko veće uputilo je preporuku i da se svakog petka u toku celog radnog vremena organizuju prijemi građana u svim službama i preduzećima.

Na veću je rečeno i da je realizacija gradskog budžeta u prvih šest meseci ove godine 30 % u odnosu na godišnju projekciju, a 60 % u odnosu na šestomesečni period, što je nivo kao i ranijih godina. Za jesen je najavljen novi rebalans.

One thought on “Nove štednje u gradu

  1. Koga li lazu,o smanjenju radnih mesta u javnim preduzecima prica se od prosle godine.Bulatovic je tada u EPS-u zaposljavao clanove SNS-a i koalicionih partnera i clanove njihovih porodica,a takva zaposljavanja bila su u svim JP.Napredno nema sta, ako nisi napredan onda si gladan.

Comments are closed.