TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika VESTI

MESEC DANA PRITVORA OSUMNJIČENOM DA JE PUCAO NA SRPSKOG DEČAKA I MLADIĆA

Osnovni sud u Uroševcu odredio je danas jednomesečni pritvor A. K., osumnjičenom da je 6. januara u Gotovuši kod Štrpca pucao na srpskog dečaka i mladića i naneo im povrede.

Osumnjičenom se stavlja na teret teško ubistvo u pokušaju, upotreba opasnog oružja ili oruđa i izazivanje opšte opasnosti. Sudija za prethodni postupak ocenio je da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni “namerno pokušao da liši života povređene” na taj način što je, kada je automobilom stigao do ulaza u selo primetio neke građane na kraju puta i sa namerom da ih otera zatrubio.

Pošto nije mogao dalje, zaustavio je automobil i posle verbalne prepirke izvadio revolver, pucao dva puta i naneo im telesne povrede.

Sud je naveo da je osumnjičeni koristio oružje za koje ima dozvolu.

MAJKA RANJENOG STEFANA SIGURNA DA JE REČ O POKUŠAJU UBISTVA NJENOG DETETA

Majka jedanaestogodišnjeg Stefana, koji je ranjen na Badnji dan u Gotovuši, izjavila je da je u razgovoru sa sinom došla do zaključka da je u njega i negovog rodjaka namerno pucano i da su imali sreće što se sve završilo ranjavanjem.

„Ja sam tog dana bila u potpunom šoku, a kako bi me smirili rekli su mi da nije pucano direktno u moje dete. Međutim, u razgovoru sa Stefanom došla sam do zaključka da je u njih namerno pucano i da su imali sreće što se sve završilo ranjavanjem“, rekla je za RTV Gračanica Zorica Stojanović i dodala da tek sada nakon svega može da se sagleda prava situacija.

Zorica je istakla da nije bila prisutna na mestu gde se to desilo, a da je u prvim trenucima prenosila informacije koje su stizale do nje.

Naglasila je da su prijatelji i rodbina hteli da ublaže situaciju kako bi je smirili.

“Hvala svima što su hteli da nam i na taj način pomognu i mene kao majku zaštite jer sam bila pod velikim stresom i veoma sam bila uplašena, hvala Bogu što se sve dobro završilo, a sada znam da je to bio pokušaj ubistva“, rekla je Zorica Stojanović.

Ona je istakla da je sasvim sigurna da je Albanac sa namerom pucao na Stefana i Miloša.

„Očekujem da Albanac koji je pucao bude najstrože kažnjen i molim pravosudne organe za to, jer ovo se ne oprašta. Pitam se dokle više, zar treba neko da strada?”, rekla je Zorica Stojanović.

Dodala je da je zahvalna Bogu što je njen sin živ i van životne opasnosti, a da ne sme ni da pomisli da je ishod mogao biti i drugačiji.

Starović: Stefan potvrdio da je reč o direktnom hicu

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije Nemanja Starović izjavio je da su albanski ekstremisti, pokušavajući da opravdaju pokušaj ubistva srpskog dečaka i mladića kod Štrpca, izmislili priču o rikošetiranom metku.

Starović je na Tviteru napisao da je ranjeni dečak Stefan Stojanović potvrdio da je pucano direktno na njega i njegovog rodjaka.

„Pokušavajući da opravdaju hladnokrvni pokušaj ubistva, albanski ekstremisti su izmislili priču o rikošetiranom metku. Kosovska policija* je servirala priču majci ranjenog 11-godišnjaka ‘da je smiri’, ali je dečak kasnije potvrdio da je reč o direktnom hicu”, naveo je Starović.

On je podelio link sa vešću u kojoj je majka ranjenog Stefana rekla da je u njenog sina i njegovog rodjaka namerno pucano i da su imali sreće što se sve završilo ranjavanjem.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com