Meštani naselja „Nikola Tesla“ popodne su na dva sata blokirali saobraćaj na putu Niš-Niška banja ogorčeni zbog saobraćajne nezgode koja se jutros dogodila u tom naselju, a u kojoj su povredjene četiri učenice starosti 12 i 13 godina.

Meštani su zatražili hitno postavljanje semafora na raskrsnici Bulevara cara Konstantina i Nišavske ulice na čijem pešačkom prelazu je danas vozilo „pežo“ oborilo devojčice. Oni su takodje zatražili da na prvoj susednoj raskrsnici na Bulevaru cara Konstantina bude izgradjen kružni tok kako bi se usporio saobraćaj na putu Niš-Niška banja.

Gradski većnik zadužen za saobraćaj Igor Vojinović obećao je meštanima da će najkasnije za deset dana na delu Bulevara cara Konstantina na kome se najčešće dešavaju nezgode biti postavljeni ležeći policajci i platforme koje usporavaju saobraćaj, a brzina kretanja vozila biti ograničena na 30 kilometara na sat.

Vojinović je rekao da su još pre šest meseci nabavljeni semafori za raskrsnicu sa Nišavskom ulicom ali ne mogu da budu postavljeni zbog brojnih podzemnih instalacija koje tuda prolaze.
On je takodje obećao meštanima da će semafori biti postavljeni do kraja avgusta u okviru kompletne rekonstrukcije Bulevara cara Konstantina.

Meštani naselja „Nikola Tesla“ sutra će se sastati sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatović i od njega će zatražiti pisanu potvrdu da će ležeći policajci i semafori biti postavljeni u rokvima koje je obećao gradski većnik.